Američki kutak Novi Sad je 20. oktobra organizovao proslavu 13. godina rada. Proslava je bila otvorena za sve naše sugrađane, a uključivala je radionicu za najmlađe, izložbu fotografija, dobrotvornu akciju i muzički program.

Radionica za decu nosila je naziv “Mala škola rokenrola”, a vodio ju je Miloš Rašković, muzičar i naš volonter. Deca su imala priliku da saznaju više o ovom popularnom muzičkom žanru, čuju mnogo velikih hitova i nauče ponešto o istorijskim i društvenim prilikama koje su pratile rađanje rokenrola.

Vladimir Veličković, fotograf i volonter u kutku, organizovao je izložbu fotografija napravljenih na mnogobrojnim programima Američkog kutka koje je ovekovečio u prethodne dve godine.

Zvanični deo se sastojao od kratkih obraćanja Vilijama Hendersona, službenika za odnose sa javnošću u ambasadi SAD u Beogradu, Milice Rašković, koordinatorke Američkog kutka, Vitomira Simurdića, novinara i dugogodišnjeg Kutkovog saradnika, Vladimira Veličkovića, kao i Aleksandra Hrubenje, našeg volontera. Svi volonteri i saradnici sa kojima smo imali uspešnu saradnju tokom 2017 godine dobili su zahvalnice.

Nakon zvaničnog dela, gosti su imali priliku da proćaskaju sa osobljem Američkog kutka i poslušaju akustičnu svirku novosadskog benda Galimatijas.

Humanitarni deo proslave bila je prodaja polovnih knjiga, u saradnji sa organizacijom “Knjigom do osmeha”. Posetioci su imali prilike da odaberu knjigu koja im se dopada i plate je slanjem SMS poruke, čime bi donirali simboličnu sumu humanitarnoj organizaciji “Budi Human – Aleksandar Šapić”.

Tokom 3 sata proslave, posetilo nas je blizu 200 ljudi.

V_Velickovic-18

Advertisements